orkestfoto

Juni 2016 - 'Het Friese Universum'

KamerFilharmonie Der Aa geeft zaterdag 18 juni een concert in de Immanuelkerk in Groningen en zondag 19 juni in de Koornbeurs in Franeker. Het concert staat geheel in het teken van sterren en planeten. Voor de pauze wordt de muziek uit de bekende Star Wars films gespeeld, van de componist John Williams. Na de pauze speelt het orkest het stuk The Planets van Gustav Holst, waardoor Williams zich liet inspireren voor de Star Wars soundtrack. Verder worden nog twee korte composities gespeeld die niet vaak te horen zijn: Phaéton van Saint-Saëns en Uit de Apocalyps van Ljadov.

Voor het concert in Franeker werkt Der Aa samen met het Eise Eisinga Planetarium. De directeur van het planetarium, Adrie Warmenhoven zal voorafgaand aan het concert een korte lezing houden over Eise Eisinga. Uit The Planets worden de twee laatste delen, Uranus en Pluto, niet gespeeld, omdat ze niet voorkomen in Eisinga’s planetarium.

Het orkest staat voor dit concert onder leiding van Peter Biloen. Biloen is een veelgevraagd dirigent bij orkesten in binnen- en buitenland. Bij de NTR Zaterdag Matinee werkte hij als assistent-dirigent onder andere samen met Jaap van Zweden en Edo de Waart.

Programma

John Williams - Star Wars:
  • Main Theme
  • Princess Leia's Theme
  • Imperial March

Anatoli Ljadov - Uit de Apocalyps

Camille Saint-Saëns - Phaeton

Gustav Holst - The Planets

Kijk in de concertagenda voor meer informatie over de concerten.


Dit programma is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van:

Prins Bernhard Cultuurfonds
Friesland
Kunstraad Groningen Gemeente Groningen

'Gasten-inlogpagina' Naar boven Over de website