orkestfoto

Gastdirigent

'Beethoven meets Brass'

Concertprogramma 'Beethoven meets Brass'

Met gastdirigent Frans-Aert Burghgraef

Frans-Aert Burghgraef begint zijn carrière aan het Noord-Nederlands Conservatorium. Hier studeert hij euphonium bij Ane Travaille en HafaBra-directie bij Tijmen Botma. Beide studies sluit hij cum laude af.

Halverwege zijn euphoniumstudie ontstaat zijn liefde voor dirigeren. In totaal is hij zeven jaar dirigent van Soli Brass waarmee hij een zestal cd's opneemt en de Nederlands Brassband Kampioenschappen wint. Tevens verdiept Burghgraef zich in het symfonieorkest. Hij studeerde orkestdirectie aan het conservatorium van Utrecht bij Jussi Jaatinen. In deze periode volgde hij masterclasses bij o.a. Ivan Meylemans, Alexander Polyanichko, Ettienne Siebens, Jacob Slagter, Michail Jurowski en werd door het Residentie Orkest geselecteerd voor een masterclass met Edo de Waart.

Frans Aert Burghgraef

In zijn korte carrière heeft Burghgraef al meerdere (gerenommeerde) orkesten gedirigeerd waaronder het St. Petersburg State Symphony Orchestra, de Württembergische Philharmonie Reutlingen, de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso", Symfonieorkest "Pulcinella", de Noord-Limburgse Brassband, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Fanfare "Kempenbloei" Achel en de Koninklijke Harmonie van Peer. Momenteel is Burghgraef de vaste dirigent van de Harmonie "Sint-Jan" uit Wierden en Musica Silvestra, het studentensymfonieorkest van de Universiteit Twente.

Als euphoniumspeler won hij diverse prijzen waaronder de Nederlandse Kampioenschappen voor blazers, de Yamaha Music Foundation of Europe competition, en de eerste prijs van het Prinses Christina Concours te Groningen. Diverse masterclasses werden gevolgd bij Oystein Baadsvik, Steven Mead, en Robert Childs. Verder is hij regelmatig remplaçant bij diverse orkesten zoals het Noord Nederlands Orkest, de Luchtmachtkapel en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Tevens is hij regelmatig gastsolist en geeft hij concerten in Duitsland, Belgi ë, Oostenrijk, Engeland, Zwitserland, Noorwegen, Verenigde Staten, Litouwen, Zweden, Ierland en Curaçao. Momenteel is hij is als euphoniumspeler verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine.


'Mijn Der Aa' - Ledenpagina Naar boven Over de website