logo orkest
Nieuwsbrief
17 juli 2011

afbeelding orkest

Nieuwsbrief - Webversie

Goed bezochte concerten 'Windkracht!'

Op vrijdag 17 juni (Tamboer - Hoogeveen) en zondag 19 juni (Oosterpoort - Groningen) gaf KamerFilharmonie Der Aa onder leiding van gastdirigent Ivan Meylemans haar concerten uit de concertreeks 'Windkracht' voor goed gevulde zalen.

foto Windkracht

Het publiek genoot voor de pauze van de uitvoeringen van de Blazersserenade (R.Strauss) en de Strijkersserenade (P.I.Tsjaikovski). Na de pauze bracht het orkest een schitterende uitvoering van 'The Lord of the Rings' (J.de Meij).

foto Windkracht

Reactie Ivan Meylemans, gastdirigent

Beste musici, bestuur en sympathisanten van KamerFilharmonie Der Aa,

Heel graag wil ik jullie van harte bedanken voor afgelopen project. De samenwerking verliep vlot en de concerten waren echt supertof. Geweldig om te ervaren hoe zo'n piepjong orkest vol met enthousiaste muzikanten toch al zo volwassen kan klinken en hoe de organisatie en structuur echt heel goed geregeld is.

Jullie mooie volwassen orkestklank was met ons programma met beide serenades van Strauss en Tchaikovsky 'zeker gene kinnekeskak'. (is Vlaams voor 'helemaal niet vanzelfsprekend') want met de keuze voor deze werken in kleine bezetting, stel je jezelf als orkest kwetsbaar op....het is echt link om meteen zo'n moeilijke muziek te spelen. Des te meer ben ik er van overtuigd dat de concerten hebben bewezen dat het orkest lef heeft en dat ze met zo'n aanstekelijke muzikaliteit, zeker bij het absolute topniveau van de Nederlandse amateur-orkesten hoort.

Als het orkest na slechts één jaar al zo'n niveau haalt en jullie verder kunnen doorgroeien met jullie huidige chef, belooft dat veel moois voor de toekomst. Jullie zijn een fantastische club en een absolute aanwinst voor heel Noord-Nederland.

Dankjewel, veel succes en hopelijk tot gauw,

Ivan Meylemans

'Der Aa blikt vooruit'

Op woensdagavond 31 augustus starten de repetities voor het nieuwe programma. Er is nog ruimte voor meer strijkers, vooral violisten!

Op 11 september geeft KamerFilharmonie Der Aa een concert in de Menkemaborg in Uithuizen. Het orkest brengt tijdens dit concert een combinatie van werken van het vorige programma en een voorproefje op het nieuwe programma. Meer informatie volgt.

Aankomend najaar zal KamerFilharmonie Der Aa werken van drie Amerikaanse componisten ten gehore brengen:

  • Three Dance Episodes from ‘On the Town’,
    Leonard Bernstein (1918 – 1990)
  • Concerto for Violin, Stephen Melillo (1957)
  • First Essay for Orchestra,
    Samuel Barber (1910 – 1981)
  • Symphonic Dances from the West Side Story, Leonard Bernstein (1918 – 1990)

Bijzonder in dit programma is de Nederlandse première van Melillo’s vioolconcert. Dit vioolconcert, dat bijna een half uur in beslag neemt, werd oorspronkelijk geschreven voor harmonieorkest en vioolsolo. Melillo heeft dit werk zelf voor symfonieorkest herschreven.

'Drenthe verrast Drenthe'

Der Aa heeft haar idee voor een flashmob in Drenthe ingestuurd, naar aanleiding van de prijsvraag georganiseerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Dit idee is samen met vijf andere ideeën uitgekozen uit alle inzendingen. Dit betekent dat het orkest een geldprijs én ondersteuning bij uitvoering van de flashmob heeft gewonnen. Eind 2011 zal uit de zes uitvoeringen de hoofdprijswinnaar worden gekozen.

Twitter

KamerFilharmonie Der Aa heeft sinds korte tijd ook een twitteraccount.

Volg KamerFilharmonie Der Aa nu ook via Twitter zodat u altijd van het laatste nieuws op de hoogte bent!

Meer informatie

Houd voor meer informatie onze website www.deraa.nl in de gaten. Natuurlijk kan contact worden opgenomen met het bestuur van KamerFilharmonie Der Aa, op de website is ons contactformulier te vinden.

Heeft u onze nieuwsbrief niet via de e-mail ontvangen en wilt u dit bij de komende edities wel graag, stuur dan een mail naar: pr@deraa.nl Graag met vermelding van hoe u ons hebt gevonden.

Het programma 'Windkracht!' werd mede mogelijk gemaakt door:

Kunstraad Groningen Stichting Beringer Hazewinkel Provincie Drenthe
SNS-Reaal Gemeente Groningen VSBfonds

KamerFilharmonie Der Aa
Nieuwsbrief
17 juli 2011