logo orkest
Nieuwsbrief
20 oktober 2011

afbeelding orkest

Nieuwsbrief - Webversie

'Uit de nieuwe wereld', soliste Carla Leurs

Op vrijdag 28 oktober (Immanuelkerk, Groningen) en zondag 30 oktober (De Schalm, Assen) geeft KamerFilharmonie Der Aa twee concerten met een Amerikaans tintje.

Bijzonder in dit programma is de Wereldpremière van de symfoniebewerking van Melillo’s Concerto for Violin. Dit indrukwekkende vioolconcert, dat bijna een half uur in beslag neemt, werd oorspronkelijk geschreven voor harmonieorkest en vioolsolo. Melillo heeft dit werk zelf voor symfonieorkest herschreven.

De solopartij zal worden vertolkt door de Nederlands violiste Carla Leurs.

Carla Leurs was o.a. in 2007-2008 concertmeester bij de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Jaap van Zweden.Ook heeft zij de taak van gastconcertmeester uitgevoerd bij de London Philharmonic Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch, het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Orkest van het Oosten en Holland Symfonia. Daarnaast is zij regelmatig te beluisteren in het concertgebouw.

Daarnaast zullen van Leonard Bernstein twee werken uitgevoerd worden. Hoewel Bernstein met 'On the Town' zijn naam vestigde op Broadway, is 'West Side Story' de musical waarmee hij bij het grote publiek bekend is. De 'Symphonic Dances from the West Side Story' is de symfonische variatie op het verhaal van Romeo en Julia.

Tijdens de concerten zal KamerFilharmonie Der Aa in totaal werken van drie Amerikaanse componisten ten gehore brengen:

Three Dance Episodes from ‘On the Town’
Leonard Bernstein (1918 – 1990)

Concerto for Violin
Stephen Melillo (1957)

First Essay for Orchestra
Samuel Barber (1910 – 1981)

Symphonic Dances from the West Side Story
Leonard Bernstein (1918 – 1990)

Kijk voor meer informatie en het reserveren van uw kaarten (voorverkoop tot woensdagavond 26 oktober) op www.deraa.nl.

Zaterdag 22 oktober

Zaterdag a.s. zal Der Aa in Assen in het Forum een verrassingsactie uitvoeren. Het doel hiervan is aandacht te vragen voor de komende concerten, naast deelname aan een wedstrijd van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe.

Om een tipje van de sluier op te lichten: De verrassingsactie is gebaseerd op de WestSide Story, met rivaliteit tussen twee groepen.

Mis het niet en kom om 14 uur naar het Forum in Assen!

Terugblik Concert 'Grunneger Week 2011'

Op zondag 11 september gaf Der Aa een uniek concert in het kader van de 'Grunneger Week 2011'. Oorspronkelijk zou het concert in de binnentuin van de Menkemaborg te Uithuizen plaatsvinden, helaas werkte het weer niet mee en moest het concert verplaatst worden naar de kerk in Uithuizermeede.

Het in grote getalen aanwezige publiek genoot zichtbaar van het afwisselende programma en de enthousiaste uitvoering door het orkest.

foto Uithuizermeede

Twitter

KamerFilharmonie Der Aa heeft een twitteraccount.

Volg KamerFilharmonie Der Aa nu ook via Twitter zodat u altijd van het laatste nieuws op de hoogte bent!

Meer informatie

Houd voor meer informatie onze website www.deraa.nl in de gaten. Natuurlijk kan contact worden opgenomen met het bestuur van KamerFilharmonie Der Aa, op de website is ons contactformulier te vinden.

Heeft u onze nieuwsbrief niet via de e-mail ontvangen en wilt u dit bij de komende edities wel graag, stuur dan een mail naar: pr@deraa.nl Graag met vermelding van hoe u ons hebt gevonden.

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Uitschrijven kan met een blanco mail naar: pr@deraa.nl

Het programma 'Uit de nieuwe wereld' wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kunstraad Groningen Stichting Beringer Hazewinkel Air Charters Europe Gemeente Groningen Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe

KamerFilharmonie Der Aa
Nieuwsbrief
20 oktober 2011