logo orkest
Nieuwsbrief
22 mei 2011
afbeelding orkest

Nieuwsbrief - Webversie

Programma 'Windkracht!'

De repetities voor het volgende programma zijn al weer volop bezig. Dit maal brengt Der Aa een heel speciaal programma, want het orkest staat voor de eerste keer onder leiding van een gastdirigent. Dit is meteen ook niet de minste: Het orkest heeft Ivan Meylemans weten aan te trekken.

Ivan Meylemans is assistent-dirigent van Maris Janssons bij het Concertgebouworkest. Het beloven mooie concerten te worden, want ook het programma is speciaal: Het hoofdwerk 'Lord of the Rings' van Johan de Meij, gebaseerd op het boek van Tolkien.

Het stuk is oorspronkelijk geschreven voor harmonieorkest en Der Aa speelt de symfoniebewerking van Henk De vlieger. Het orkest wordt ingeluid met twee prachtige serenades, de strijkersserenade van Tsjaikovski en de blazersserenade van Richard Strauss.

Concerten en Kaarten

De concerten vinden plaats op:

  • vrijdag 17 juni - De Tamboer, Hoogeveen
  • zondag 19 juni - De Oosterpoort (grote zaal), Groningen

Inmiddels zijn kaarten voor de concerten op weer te reserveren. Dit kan via de website www.deraa.nl, onder het kopje Concerten. Als u een orkestlid kent is het mogelijk via de 'tien voor tien-actie' kaarten met korting te kopen via het orkestlid van Der Aa.

Tevens zijn kaarten via de kassa van de Tamboer en de Oosterpoort verkrijgbaar, u betaalt dan wel de servicekosten die beide zalen rekenen.

'Der Aa-mbassadeur' gezocht

KamerFilharmonie Der Aa zoekt een enthousiast persoon om Der Aa onder de aandacht te brengen.

We denken dan aan iemand die het leuk vindt (en tijd heeft) om contacten te leggen met kranten, televisie etc. en goed is in het aanprijzen van ons prachtige orkest o.a. door een mooi verslag van onze concerten.

Herkent u zichzelf hierin en vindt u het leuk om op deze manier KamerFilharmonie Der Aa meer bekendheid te geven, dan horen we het graag! Contact opnemen kan via pr@deraa.nl of via het contactformulier op de website van Der Aa.

Der Aa blikt vooruit: 'Uit de nieuwe wereld’

Aankomend najaar zal KamerFilharmonie Der Aa werken van drie Amerikaanse componisten instuderen en ten gehore brengen, te weten:

  • Three Dance Episodes from ‘On the Town’,
    Leonard Bernstein (1918 – 1990)
  • Concerto for Violin, Stephen Melillo (1957)
  • First Essay for Orchestra,
    Samuel Barber (1910 – 1981)
  • Symphonic Dances from the West Side Story, Leonard Bernstein (1918 – 1990)

Bijzonder in dit programma is de Nederlandse première van Melillo’s vioolconcert. Dit vioolconcert, dat bijna een half uur in beslag neemt, werd oorspronkelijk geschreven voor harmonieorkest en vioolsolo. Melillo heeft dit werk zelf voor symfonieorkest herschreven.

KamerFilharmonie Der Aa heeft het verzoek gekregen om de CD-opname van het 'Concerto for Violin' te verzorgen, dit wordt hoogstwaarschijnlijk een concertopname.

Meer informatie

Houd voor meer informatie onze website www.deraa.nl in de gaten. Natuurlijk kan contact worden opgenomen met het bestuur van KamerFilharmonie Der Aa, op de website is ons contactformulier te vinden.

Heeft u onze nieuwsbrief niet via de e-mail ontvangen en wilt u dit bij de komende edities wel graag, stuur dan een mail naar: pr@deraa.nl Graag met vermelding van hoe u ons hebt gevonden.

Het programma 'Windkracht!' wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kunstraad Groningen Stichting Beringer Hazewinkel Provincie Drenthe
SNS-Reaal Gemeente Groningen VSBfonds

KamerFilharmonie Der Aa
Nieuwsbrief
22 mei 2011