logo orkest
Nieuwsbrief
25 januari 2011
afbeelding orkest

Nieuwsbrief - webversie

Programma 'Rembrandt' met Noëlle Weidmann

In februari geeft KamerFilharmonie Der Aa twee bijzondere concerten in samenwerking met NNO-aanvoerder Noëlle Weidmann. De celliste zal soleren in Poème voor violoncel en orkest van de Nederlandse componiste Henriëtte Bosmans.

Een tweede bijzonder werk op het programma is Etsen van Rembrandt van Willem Mengelberg. Tijdens de uitvoering zullen deze etsen, waarop het stuk gebaseerd is, achter het orkest vertoond worden.

Daarnaast brengt KamerFilharmonie Der Aa werken van drie andere Nederlandse componisten ten gehore. Het volledige concertprogramma:

 • Johannes Verhulst (1816-1891) - Ouverture Gijsbrecht van Aemstel
 • Willem Mengelberg (1871-1951) - Etsen van Rembrandt
 • Henriëtte Bosmans (1895-1952) - Poème voor violoncel en orkest Soliste: Noëlle Weidmann
 • Willem van Otterloo (1907-1978) - Intrada
 • Henk Badings (1907-1987) - Zevende symfonie/Louisville Symphony

De concerten zijn op:

 • maandag 14 februari 20.15 uur
  Assen, De Schalm
 • woensdag 16 februari 20.15 uur
  Groningen, Immanuelkerk

Kaarten

Inmiddels is het weer mogelijk om via de website uw kaarten te reserveren. Daarnaast kan het nu nog makkelijker als u een orkestlid kent; deze kan voor u kaarten kopen op de komende repetities. Dan hoeft u voor het concert niet eerst langs de kassa om uw kaarten te halen en betalen. Kaarten zijn 12 euro per stuk, 8 euro voor studenten en 65+.

Reserveer uw kaarten

'Der Aanpakkers' gezocht

Het bestuur is op zoek naar hulp bij diverse klussen, zoals het podium opbouwen voor de concerten, vervoer van slagwerk of podiumdelen en kaartverkoop voor aanvang van de concerten. Lijkt het u leuk om meer mee te krijgen van wat er allemaal achter de schermen komt kijken bij zo`n orkest of wilt u op deze manier KamerFilharmonie Der Aa steunen, neem dan contact op met het bestuur. Dat kan via het contactformulier op de website van Der Aa.

Der Aa blikt vooruit: 'Windkracht’

In juni geeft Der Aa twee concerten onder leiding van gastdirigent Ivan Meijlemans, assistent van Mariss Jansons bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Als hoofdwerk op het programma is gekozen voor de Symfonie No. 1 ‘The Lord of the Rings’ van de Nederlandse componist Johan de Meij. Dit uitdagende werk is oorspronkelijk gecomponeerd voor harmonieorkest en is gebaseerd op de boeken van J.R.R.Tolkien.

De concerten zijn op:

 • vrijdagavond 17 juni
  Hoogeveen, De Tamboer
 • zondagavond 19 februari
  Groningen, Oosterpoort (Grote zaal)

Reserveer deze data alvast in uw agenda! Het orkest speelt graag voor een gevulde zaal, denkt u ook eens aan een familie of bedrijfsuitje. Wilt u meer weten over kortingmogelijkheden voor uw personeelsvereniging, neem dan contact op met Jeroen Prikkel, via voorzitter@deraa.nl.

Meer informatie

Houd voor meer informatie onze website www.deraa.nl in de gaten. Natuurlijk kan contact worden opgenomen met het bestuur van KamerFilharmonie Der Aa, op de website is ons contactformulier te vinden.

Heeft u onze nieuwsbrief niet via de e-mail ontvangen en wilt u dit bij de komende edities wel graag, stuur dan een mail naar: pr@deraa.nl Graag met vermelding van hoe u ons hebt gevonden.

Het programma 'Rembrandt' wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo Kunstraad Groningen Logo Stichting John Kasander Logo Provincie Drenthe Logo Gemeente Assen Logo Prins Bernhard Cultuur Fonds

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Uitschrijven kan met een blanco mail naar: pr@deraa.nl

KamerFilharmonie Der Aa
Nieuwsbrief
25 januari 2011