logo orkest
Nieuwsbrief
25 januari 2012

afbeelding orkest

Nieuwsbrief - Webversie

'Wind, Strings and Pipes'

De repetities voor het huidige programma zijn weer van start gegaan. KamerFilharmonie Der Aa zal concerteren samen met de bekende organist Hayo Boerema. Er wordt onder leiding van chefdirigent Joost Smeets hard gerepeteerd op de werken uit dit programma waarin de interactie tussen orgel en symfonieorkest centraal staat.

foto Hayo Boerema

Op het programma staan drie prachtige werken:

- Camille Saint-Saëns - Derde symfonie in c mineur 'Orgelsymfonie'
- Joseph Jongen - Symphonie Concertante
- Olivier Messiaen - Les Offrandes Oubleés

KamerFilharmonie Der Aa zal deze werken uit voeren tijdens een try-out in Wildervank op zaterdag 3 maart (20.00 uur) en op het indrukwekkende orgel in de Grote zaal van de Oosterpoort op zondag 4 maart (14.30 uur).

Als het ons lukt om dit rond te krijgen zal het programma een week later ook in de Sint Laurenskerk in Rotterdam (zondag 11 maart 2012 - 's middags) worden uitgevoerd.

foto Orgel

Hayo Boerema is vaste organist in deze prachtige kerk. Klik op de foto hierboven voor meer informatie.

Kaarten

Inmiddels is het mogelijk kaarten te reserveren voor de komende concerten. Via de website van Der Aa vindt u onder het kopje 'Concerten' in de menubalk bovenaan meer informatie.

Kaarten voor het concert in de Oosterpoort kosten 18,50 euro normaal tarief of 15,50 euro voor studenten en 65+ (prijs is inclusief de servicekosten die de Oosterpoort nu rekent). Kaarten reserveren kan via www.deraa.nl of aan de kassa van de Oosterpoort.


Voor de Kunst

In het stuk hiernaast heeft u meer kunnen lezen over het concert in de Laurenskerk in Rotterdam. U begrijpt dat KamerFilharmonie Der Aa graag in een dergelijke kerk dit prachtige programma ten gehore zou willen brengen en als muzikale ambassadeurs van de drie Noordelijke provincies Rotterdam verrassen met ons geweldige orkest.

Het is echter zo dat een dergelijk project hoge kosten met zich meebrengt en helaas heeft een subsidiënt zich teruggetrokken zodat er een tekort is ontstaan. KamerFilharmonie Der Aa heeft zich om die reden aangemeld met dit bijzondere project op 'VoorDeKunst.nl'.

Dit is een website waarop kunstprojecten in wording op zoek zijn naar aanvullende financiering door particulieren en bedrijven, ook wel 'crowd funding' genoemd.

Op het moment van verschijnen van deze nieuwbrief is reeds 68% van het bedrag binnen aan donaties, de financiering is echter pas succesvol wanneer het totale bedrag van €4.200 is bereikt. Wanneer het gestelde doelbedrag voor de financiering van een kunstproject via voordekunst niet wordt gerealiseerd, dan krijgt de donateur de optie om de bijdrage door te storten in een ander project of om de bijdrage teruggestort te krijgen. Dit betekent voor KamerFilharmonie Der Aa dat het orkest dus géén van de donaties ontvangt!

De actie loopt nog slechts 13 dagen. Wilt u KamerFilharmonie Der Aa helpen het prachtige project te realiseren en daartoe de 100% financiering te behalen? Kijk dan hoe u dit kunt doen op:


Meer informatie

Houd voor meer informatie onze website www.deraa.nl in de gaten. Natuurlijk kan contact worden opgenomen met het bestuur van KamerFilharmonie Der Aa, op de website is ons contactformulier te vinden.

Heeft u onze nieuwsbrief niet via de e-mail ontvangen en wilt u dit bij de komende edities wel graag, stuur dan een mail naar: webmaster@deraa.nl Graag met vermelding van hoe u ons hebt gevonden.

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Uitschrijven kan met een blanco mail naar: webmaster@deraa.nl

Het programma 'Wind, Strings and Pipes' wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Beringer Hazewinkel Kunstraad Groningen Voor de Kunst VSB fonds Gemeente Groningen Volkskracht

KamerFilharmonie Der Aa
Nieuwsbrief
25 januari 2012