logo orkest
Nieuwsbrief
2 oktober 2010
afbeelding orkest

Van de voorzitter

Na anderhalf jaar vergaderen, plannen en organiseren was het eind augustus eindelijk zo ver: KamerFilharmonie Der Aa stond op het punt te beginnen aan haar eerste project. Inmiddels zijn we een paar weken verder en ligt al meer dan de helft van de repetities van het eerste programma achter ons. Gelukkig betekent dat ook dat het orkest muzikaal al enkele flinke stappen heeft gezet. We zijn er nog niet, maar zeker op de goede weg. De bezetting van de blazersgroep is inmiddels volledig. Praktisch alle strijkersgroepen kunnen nog wel enige aanvulling gebruiken en we hopen van harte dat we met de eerste concerten nog een aantal strijkers enthousiast kunnen maken om zich bij ons aan te sluiten. Bij deze dus alvast een oproep!

Tot slot wil ik u allen alvast uitnodigen om erbij te zijn als KamerFilharmonie Der Aa haar eerste concerten geeft. Het worden bijzondere concerten met een prachtig programma onder leiding van een jonge, gedreven, enthousiaste dirigent en in samenwerking met fantastische soliste!

Ik hoop u op 31 oktober of 3 november te mogen begroeten!

Jeroen Prikkel, voorzitter

Eerste programma: 'Entartete Kunst'

Der Aa speelt onder leiding van Joost Smeets:

  • Gustav Mahler - Totenfeier
  • Paul Hindemith - Mathis der Maler Symfonie
  • Gustav Mahler - Rückert Lieder

De Rückert Lieder worden gezongen door Eline Harbers (alt).

Kijk voor meer informatie op onze website www.deraa.nl

Concerten eerste programma

De concerten zijn op 31 oktober om 19.30 uur in Assen in De Schalm en op 3 november om 20.15 uur in de Immanuelkerk Groningen. Kaarten voor de concerten zijn te reserveren via www.deraa.nl

Sponsors gezocht

De oprichting en het eerste programma is mogelijk gemaakt door de subsidies en de steun van de fondsen die u onderaan deze nieuwsbrief vermeld ziet.

Voor de (nabije) toekomst is het bestuur ook op zoek naar sponsors. Heeft u tips of contacten bij een bedrijf dat misschien wel dit prachtige orkest wil sponsoren, dan hoort het bestuur dit graag!

Der Aa blikt vooruit

Naast het organiseren van de repetities en concerten voor het lopende project, is het bestuur bezig met de planning en organisatie van de projecten die in 2011 zullen plaatsvinden. De projecten die in het voorjaar van 2011 zullen plaatsvinden zijn inmiddels qua planning en programma zo goed als rond.

‘Rembrandt’

Het eerste project dat in 2011 zal plaatsvinden is getiteld ‘Rembrandt.’ De naam van dit project verwijst naar één van de meest bijzondere werken op het programma: ‘Etsen van Rembrandt’ van Willem Mengelberg. Dit bijzondere werk is gecomponeerd voor de viering van Rembrandts 300-jarige geboortedag en tijdens de uitvoering worden op de achtergrond een twintigtal etsen van Rembrandt aan het publiek getoond. Binnen dit project worden werken van in totaal vijf verschillende Nederlandse componisten uitgevoerd.

‘Windkracht’

Het tweede project dat in 2011 georganiseerd zal worden staat onder muzikale leiding van gastdirigent Ivan Meylemans. Ivan Meylemans is assistent van Mariss Jansons bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest en staat regelmatig voor verschillende professionele symfonieorkesten in binnen-, en buitenland. Als hoofdwerk op het programma is gekozen voor de Symfonie No. 1 ‘The Lord of the Rings’ van de Nederlandse componist Johan de Meij. Dit uitdagende werk is oorspronkelijk gecomponeerd voor harmonieorkest en gebaseerd op de boeken van J.R.R.Tolkien.

Meer informatie

Houd voor meer informatie onze website www.deraa.nl in de gaten. Natuurlijk kan contact worden opgenomen met het bestuur van KamerFilharmonie Der Aa, op de website zijn onze mailadressen te vinden.

Heeft u onze nieuwsbrief niet via de e-mail ontvangen en wilt u dit bij de komende edities wel graag, stuur dan een mail naar: pr@deraa.nl Graag met vermelding van hoe u ons hebt gevonden.

Logo Kunstraad Groningen Logo Gemeente Groningen Logo Gemeente Assen Logo SNS Reaal Fonds Logo VSB fonds Logo JM Fonds

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Uitschrijven kan met een blanco mail naar: pr@deraa.nl

KamerFilharmonie Der Aa
Nieuwsbrief
2 oktober 2010