logo orkest
Nieuwsbrief
31 mei 2016

afbeelding orkest

Concerten 18 en 19 juni 2016

KamerFilharmonie Der Aa bereidt zich na de succesvolle programma's in Groningen en Drenthe al weer voor op de komende concerten waarin de laatste Noordelijke provincie, Friesland, centraal staat. Dit jubileumjaar viert Der Aa met een drieluik van programma's gericht op elk van de drie noordelijke provincies.

Het concert staat dit seizoen geheel in het teken van sterren en planeten. Muziek van de componist John Williams uit de bekende Star Wars films wordt gespeeld, evenals The Planets van Gustav Holst, het stuk waardoor Williams zich liet inspireren voor de Star Wars soundtrack. Verder worden nog twee korte composities gespeeld die niet vaak te horen zijn: Phaéton van Saint-Saëns en Uit de Apocalyps van Ljadov.

Voor het concert in Franeker werkt Der Aa samen met het Eise Eisinga Planetarium. De directeur van het planetarium, Adrie Warmenhoven zal voorafgaand aan het concert een korte lezing houden.

Het orkest staat voor dit concert onder leiding van Peter Biloen. Biloen is een veelgevraagd dirigent bij orkesten in binnen- en buitenland. Bij de NTR Zaterdag Matinee werkte hij als assistent-dirigent onder andere samen met Jaap van Zweden en Edo de Waart.

De concerten vinden plaats op zaterdag 18 juni in de Immanuelkerk in Groningen, aanvang 20:15 uur, en zondag 19 juni in de Koornbeurs in Franeker, aanvang 19:30 uur.

De kaartenbestelling is geopend op onze website voor het concert in Groningen. Kaarten voor het concert in Franeker kunt u binnenkort bestellen via de Koornbeurs.

flyer Der Aa


Meer informatie

Houd voor meer informatie onze website www.deraa.nl in de gaten. Contact opnemen met het bestuur van KamerFilharmonie Der Aa, kan via het contactformulier op de website.


KamerFilharmonie Der Aa
Nieuwsbrief
31 mei 2016