logo orkest
Nieuwsbrief
3 november 2011

afbeelding orkest

Nieuwsbrief - Webversie

Terugblik 'Uit de nieuwe wereld' met soliste Carla Leurs

Op vrijdag 28 oktober (Immanuelkerk, Groningen) en zondag 30 oktober (De Schalm, Assen) gaf KamerFilharmonie Der Aa twee concerten met een Amerikaans tintje.

Bijzonder in dit programma was de Wereldpremière van de symfoniebewerking van Melillo’s Concerto for Violin, waarin de solopartij werd vertolkt door de Nederlands violiste Carla Leurs.

Heinz Wallisch (muziekrecensent) schreef over de uitvoering dat: "zowel violiste Carla Leurs alsook de KamerFilharmonie Der Aa met het Vioolconcert van de Amerikaan Stephen Melillo (*1957) een prestatie heeft geleverd die niet alleen elke amateurkunst ver te boven gaat, maar waarnaar menig professioneel ensemble met afgunst kan omzien".

Naast het vioolconcert werden van Leonard Bernstein twee werken uitgevoerd: 'On the Town' en 'Symphonic Dances from the West Side Story' en 'First Essay for Orchestra' van Samuel Barber.

Vooruitblik Concerten 2012

Tijdens het eerste programma in 2012 staat de interactie tussen orgel en symfonieorkest centraal. KamerFilharmonie Der Aa zal concerteren samen met de bekende organist Hayo Boerema.

foto Hayo Boerema

Op het programma staan drie prachtige werken:

- Camille Saint-Saëns - Derde symfonie in c mineur 'Orgelsymfonie'
- Joseph Jongen - Symphonie Concertante
- Olivier Messiaen - Les Offrandes Oubleés

Het is de bedoeling deze werken uit te voeren in de Grote zaal van de Oosterpoort (zo 4 maart) en in de Sint Laurenskerk in Rotterdam (zo 11 maart 2012).

Het uitvoeren van dit speciale programma is echter alleen mogelijk met uw steun, want helaas voelt KamerFilharmonie Der Aa ook de bezuinigingen in subsidies voor projecten in de toekomst.

Vanuit de kunstsector is een nieuw initiatief ontstaan:

Via deze website kan iedereen een gift doneren om zo ervoor te zorgen dat dit prachtige project kan worden uitgevoerd. Uiteraard worden donaties niet onopgemerkt gelaten: voor elke donatie is er een gepaste tegenprestatie!

Klik op het logo van 'Voor de Kunst' of op de afbeelding hierboven om naar het project van KamerFilharmonie Der Aa te gaan. U heeft op het moment van versturen van deze nieuwsbrief nog 66 dagen om Der Aa te helpen dit bijzondere project in 2012 te realiseren!

Meer informatie

Houd voor meer informatie onze website www.deraa.nl in de gaten. Natuurlijk kan contact worden opgenomen met het bestuur van KamerFilharmonie Der Aa, op de website is ons contactformulier te vinden.

Heeft u onze nieuwsbrief niet via de e-mail ontvangen en wilt u dit bij de komende edities wel graag, stuur dan een mail naar: pr@deraa.nl Graag met vermelding van hoe u ons hebt gevonden.

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Uitschrijven kan met een blanco mail naar: pr@deraa.nl

Het programma 'Uit de nieuwe wereld' werd mede mogelijk gemaakt door:

Kunstraad Groningen Stichting Beringer Hazewinkel Air Charters Europe Gemeente Groningen Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe

KamerFilharmonie Der Aa
Nieuwsbrief
3 november 2011