logo orkest
Nieuwsbrief
5 september 2011

afbeelding orkest

Nieuwsbrief - Webversie

Concert Menkemaborg, Uithuizen

Komende zondag 11 september geeft Der Aa een uniek concert in de Menkemaborg.

Het concert wordt georganiseerd in het kader van de Grunneger Week 2011 met als thema "Elk zien hobbie". Stichting Groninger Week Uithuizen organiseert eens in de drie jaar de Grunneger Week in Uithuizen, Zandeweer, Doodstil en `t Lage van de Weg. De stichting stelt zich ten doel bij te dragen tot stimulering en ontwikkeling van Noord-Groningen op cultureel, sociaal, economisch en recreatief gebied.

foto Menkemaborg

De Menkemaborg is een in oorsprong uit de 14de eeuw daterend huis, een zogenaamd ‘steenhuis’, dat in de loop der tijd vergroot is. Bij de borg, die tegenwoordig een kasteelmuseum is, behoren prachtige tuinen die een schitterend decor vormen voor dit concert.

Het concert van KamerFilharmonie Der Aa begint om 14.00 uur en wordt bij slecht weer verplaatst naar de Zionskerk (Hoofdstraat Oost, Uithuizen). De kaartverkoop gaat via de Stichting Groninger week, kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar (12,50 euro).

'Uit de nieuwe wereld', soliste Carla Leurs

Bijzonder in dit programma is de Nederlandse première van Melillo’s vioolconcert. Dit vioolconcert, dat bijna een half uur in beslag neemt, werd oorspronkelijk geschreven voor harmonieorkest en vioolsolo. Melillo heeft dit werk zelf voor symfonieorkest herschreven.

De solopartij zal worden vertolkt door de Nederlands violiste Carla Leurs.

Carla Leurs was o.a. in 2007-2008 concertmeester bij de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Jaap van Zweden.

Sinds 2010 is ze concertmeester van het 'Sinfonieorchester Basel' onder leiding van Dennis Russel Davies, te Zwitserland.

Tijdens de concerten, op vrijdag 28 en zondag 30 oktober, zal KamerFilharmonie Der Aa werken van drie Amerikaanse componisten ten gehore brengen:

  • Three Dance Episodes from ‘On the Town’,
    Leonard Bernstein (1918 – 1990)
  • Concerto for Violin, Stephen Melillo (1957)
  • First Essay for Orchestra,
    Samuel Barber (1910 – 1981)
  • Symphonic Dances from the West Side Story, Leonard Bernstein (1918 – 1990)

Kijk voor meer informatie en het reserveren van uw kaarten op www.deraa.nl.

'Der Aa blikt vooruit'

In het voorjaar van 2012 brengt KamerFilharmonie Der Aa concerten samen met organist Hayo Boerema. Tijdens deze speciale samenwerking heeft u de mogelijkheid het indrukwekkende orgel in de grote zaal van de Oosterpoort bespeeld te horen worden. Daarnaast zal Der Aa concerteren in de Laurenskerk in Rotterdam.

Twitter

KamerFilharmonie Der Aa heeft een twitteraccount.

Volg KamerFilharmonie Der Aa nu ook via Twitter zodat u altijd van het laatste nieuws op de hoogte bent!

Meer informatie

Houd voor meer informatie onze website www.deraa.nl in de gaten. Natuurlijk kan contact worden opgenomen met het bestuur van KamerFilharmonie Der Aa, op de website is ons contactformulier te vinden.

Heeft u onze nieuwsbrief niet via de e-mail ontvangen en wilt u dit bij de komende edities wel graag, stuur dan een mail naar: pr@deraa.nl Graag met vermelding van hoe u ons hebt gevonden.

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Uitschrijven kan met een blanco mail naar: pr@deraa.nl

Het programma 'Uit de nieuwe wereld' wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kunstraad Groningen Stichting Beringer Hazewinkel Air Charters Europe Gemeente Groningen

KamerFilharmonie Der Aa
Nieuwsbrief
5 september 2011